vastenkuur, detox kuur

 1. Zou u zich veel energieker willen voelen?
 2. Productiever willen zijn?
 3. Innerlijke rust willen vinden?
 4. Gezondheidsklachten willen doen verminderen of verdwijnen?
 5. Zich gelukkiger willen voelen?
 6. Bewuster in het leven willen staan?
 7. Meer aandacht voor uzelf willen hebben?
 8. Verwent willen worden?
 9. Er jonger uit willen zien?
 10. Opgeruimder in het leven willen staan?
 Dat is uiteraard een open deur. Natuurlijk zou ieder mens dat wel willen.
Lees hieronder hoe wij als gezondheidsteam er aan kunnen bijdragen om deze wensen voor u waar te maken.
 

Vastenkuur of detoxkuur

Samen met een aantal enthousiaste collega’s organiseer ik meerdere keren per jaar een zogenaamde vastenkuur. Deze vindt plaats op een prachtige, rustige locatie in een natuurlijke omgeving. Tijdens deze vastenkuur, ook wel reinigingskuur of detox kuur genoemd, krijgt u als kuurgast alles wat u nodig heeft om uw geestelijke en lichamelijke gezondheid in een betere balans te brengen.

Afval opruimen

Tijdens een vastenkuur draait het om opruiming. Opruiming van lichamelijke en emotionele verslakking. Door stress, emoties als angst, verdriet en boosheid, foute voedingsgewoontes, verslaving aan alcohol, koffie, sigaretten en suiker slibben onze weefsels dicht. Onze primaire en secundaire uitscheidingsorganen raken hierdoor overbelast. Tot de primaire uitscheidingsorganen rekenen we de darmen, de blaas en de nieren, de lever en de gal en als laatste de longen. Tot de secundaire rekenen we de huid, de voorhoofdsholtes, de oren en de genitaliën. Het afval ligt op een gegeven moment zo hoog opgestapeld, dat het zich verplaatst van vervuiling tussen de cellen naar vervuiling in de cellen. Chronische aandoeningen liggen dan op de loer. Wie goed gedijen bij al dat vuil zijn bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Ze vinden ons erg lekker, maar putten wel ons immuunsysteem uit en maken ons ziek. Door een vastenkuur wordt ongelooflijk veel ballast afgevoerd. Het effect daarvan is dat u veel minder gevoelig wordt voor ziektes en ook weer veel beter uw voedingsstoffen opneemt. Het gevolg daarvan is veel meer energie. U wordt productiever, voldaner over uw prestaties, gelukkiger e.d.

Bij welke klachten is de vastenkuur goed inzetbaar?

 1. spijsverteringsklachten
 2. blaas-nier-klachten
 3. longklachten
 4. huidklachten
 5. verzuring
 6. gewrichtsklachten
 7. overgewicht en ondergewicht
 8. problemen suikerstofwisseling
 9. allergieën
 10. hart en vaatklachten
 11. KNO-klachten

Welke kuurvorm past bij u?

sapvasten

Dat kan van persoon tot persoon sterk verschillen. Daarom zijn er meerdere kuurvormen ontwikkelt om op de individule behoeftes te kunnen inspelen. Zo kan men kan kiezen uit:

 • Theevasten: de meest intensieve vorm  van vasten. Hierbij wordt naast bronwater uitsluitend  thee gedronken die aansluit bij de eventuele klacht(en) en de constitutie. Deze kuur is minder geschikt voor mensen met een laag lichaamsgewicht.
 • Sapvasten: dagelijks gebruik van groente- en vruchtensappen  met een sterk reinigende werking.
 • Rijstvasten: milde vorm van vasten met dagelijks gebruik van bruine- of zilvervliesrijst en een weinig fruit. Zeer geschikt voor mensen met een laag lichaamsgewicht.
 • Mayerkuur: dagelijks gebruik van een weinig kwark en een klein stukje witbrood.

Net als bij het theevasten wordt er ook bij al de andere kuurvormen aanvullend kruidenthee en bronwater gedronken. De  door u gekozen kuurvorm kunt u aangeven op het intakeformulier. Mochten wij op basis van dit intakeformulier tot een ander advies komen dan zullen we dit aan u melden.

De vastenkuur kent 3 fases 

1. De afbouw: Dit doet u thuis. In een periode van een week stopt u ( voor zover dat lukt) met genotmiddelen zoals  koffie, alcohol, roken en snoepen. Tevens vindt er een versobering plaats in de hoeveelheid en variatie van uw dagelijkse voeding. 2. De kuur: het daadwerkelijke vasten, waarbij een keuze is gemaakt uit een van de eerdergenoemde kuurvormen. Behalve dat u qua voeding aan het vasten bent, worden er allerlei ondersteunende activiteiten verricht om de effecten van de vastenkuur te optimaliseren. Zo wordt er o.a. gebruik gemaakt van massages, leverpakkingen, kleipakkingen, Kneippse begietingen, meditatie, yoga, wandelingen en nog veel meer. De kuur duurt 4 dagen. 3. De opbouw: U went geleidelijk weer aan meer voeding. Ook hier dient een week voor te worden uitgetrokken.

Ondersteunende therapieën

massage

Tijdens het vasten wordt gebruik gemaakt van ondersteunende therapieën. Om er enkele te noemen: het gebruik van pakkingen en wikkels, darmklysma’s, massages w.o. hotstone-massage, wandelingen, yoga en meditatie. Ook zal er een klankschalenconcert worden gehouden. Op verzoek kunnen Bachbloesems, Celzouten, Edelstenen en Aromatherapie worden ingezet. Hier zijn extra kosten aan verbonden echter tegen sterk gereduceerde tarieven.

Contraindicaties

In een aantal gevallen is een vastenkuur / detoxkuur af te raden. Contraindicaties zijn: diabetes, kanker, acute infecties, aandoeningen aan hart, lever en nieren, zwangerschap, psychiatrische aandoeningen.

Agenda Vastenkuren

Periode: 2e week juli Locatie: Vierhouten

vastenkuur Vierhouten vastenkuur Vierhoutenvastenkuur Vierhoutenterras voorzijde De Ruimte Vierhoutenfontein De Ruimte VierhoutenBoeddha in tuin De Ruimte Vierhouten

Procedure voor deelname aan de vastenkuur

Een vastenkuur wordt gerealiseerd indien zich minimaal 12 kuurgasten hebben aangemeld. Om te weten of er nog plaats is om deel te nemen aan de vastenkuur kunt u ons vooraf het beste  even bellen of mailen. Indien er plaats is kunt u een intakeformulier invullen. Op dit formulier kunt u o.a. uw eventuele aandoeningen, medicijngebruik en voedingspatroon beschrijven alsmede uw voorkeur voor de kuurvorm. Op dit intakeformulier vindt u ook de betaalmogelijkheid. Deze kan geschieden via Ideal of Paypal in uw eigen vertrouwde betaalomgeving. Overmaken mag natuurlijk ook. Wanneer het formulier en de betaling zijn ontvangen sturen wij u uitgebreide informatie over het verloop van de detoxkuur. Daarin wordt o.a. aangegeven hoe u met de door u gekozen kuurvorm thuis een begin kunt maken. Tevens informeren wij u over de locatie, tijden e.d.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd

Er kunnen maximaal 16 kuurgasten aan deze fantastische kuur deelnemen.

Wilt  u dit gezondheidsfeest samen met ons beleven… Schrijf  u dan NU in door op onderstaande link te klikken. –>> de link volgt binnenkort

Darm detox kuur | Darmreiniging om thuis te doen

Voor mensen die een eenvoudig alternatief zoeken om te reinigen is er ook de
Darm detox kuur van Vitamunda“.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.