Schüsslerzouten / celzouten
Schüsslerzouten of celzouten zijn een vinding van Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler.

In de 19e eeuw ontdekte hij dat minerale zouten in ons lichaam door hun katalyserende werking duizenden functies vervullen.

Hij constateerde dat er door het verbruik van deze minerale zouten door ons lichaam er tekorten kunnen optreden, die leiden tot ziektesymptomen

Door de zouten in te nemen raken alle depots weer voldoende gevuld om aan de vraag te kunnen voldoen en kunnen  verstoorde lichaamsfuncties zich herstellen.

Schüssler stelde ook vast, dat wanneer deze minerale  zouten in een verdunde  vorm werden aangeboden, deze veel beter door de cellen werden opgenomen. In plaats van Schüsslerzouten worden ze daarom ook wel celzouten genoemd.

De opname van de celzouten wordt nog verbeterd door deze zouten als afzonderlijke moleculen in melksuiker (lactose) op te lossen.

De Schüsslerzouten of celzouten bestaan uit een groep van 24 verschillende zouten, die zowel als homeopatisch middel (D6 of D12), maar ook in  verwreven vorm worden aangeboden. Er zijn overigens ook producenten die er nog eens 3 zouten aan hebben toegevoegd.

 

Wanneer Schüsslerzouten / celzouten inzetten?

 

Om te beginnen even een kleine waarschuwing vooraf. Als je gevoelig bent voor lactose moet je oppassen met het gebruik. De meeste celzouten zijn namelijk verwreven of verdund met melksuiker (lactose). Bij een allergie dienen ze absoluut vermeden te worden.

De celzouten zijn zeer breed inzetbaar en dragen bij aan de genezing van vele klachten. Zo werken ze ontstekingremmend, ontslakkend, rustgevend, ontkrampend, voedend, stofwisseling stimulerend en versterken tevens het immuunsysteem.

Sommige aandoeningen vragen om een gelijktijdige inzet van meerdere celzouten.

Stel iemand heeft artritis. Een ontstekingsproces waarbij tevens sprake is van aantasting van botstructuren en een doorgaans te hoge zuurgraad in het lichaam.

In dit voorbeeld zou dan gekozen kunnen worden voor 3 verschillende celzouten. Bijvoorbeeld kalium chloratum (ontsteking), Calcium phosphoricum (bescherming botstructuren) en Natrium phosphoricum om de zuren in oplossing te houden en makkelijker te kunnen afvoeren.

Er zijn afhankelijk van de client ook hele andere combinaties mogelijk.

Celzouten laten zich zeer goed combineren met klassieke homeopathie, complexhomeopathie, Bachbloesems en Aromatherapie. In mijn praktijk in Zwolle worden de celzouten meestal als additieve therapie ingezet.

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.