schröpfen / cupping

Schröpfen of ook wel cupping genoemd is een bijzondere techniek, die eveneens te maken heeft met de doorbloeding van de weefsels.

Cupping met rubberen bol

De cup met de rubberen bol wordt ingezet voor een zuigmassage. Door deze bol in te knijpen ontstaat er een vacuüm waardoor de bol zich vastzuigt aan de huid en ook op die manier over de (ingevette-) huid kan worden geschoven. De huid wordt als het ware naar binnen gezogen.

Dit geeft een zeer sterke doorbloeding van de weefsels en brengt net als bij Baunscheidttherapie veel afvalstoffen in beweging.

Cupping door verhitting

De cups zonder bol verkrijgen hun vacuüm door deze van binnen te verhitten. Hierdoor zet de lucht in cup uit. Na plaatsing op de huid krimpt deze door afkoeling weer in..

Deze bollen zijn, eenmaal op de huid geplaatst, niet meer verplaatsbaar. Ze blijven ca. 15 minuten op hun plek. Afhankelijk van de locatie en de grootte van het te behandelen oppervlak kunnen er meerdere cups tegelijkertijd worden geplaatst.

Dit kan in het lichaam enorme verplaatsingen geven van lichaamsvochten. Daarbij komen afbraakproducten zoals zuurresten vrij uit weefsels waar ze voor stagnatie en stijfheid zorgden.

Schröpfen of cupping is onder andere goed inzetbaar bij pijnlijke verharde spieren van nek, schouders en rug. Ook bij benauwdheid kan de cliënt beduidend meer lucht ervaren.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.