Homeopaat Zwolle Bert van Doorn

Hoe werkt een homeopaat?

Voordat ik mij als klassiek homeopaat in Zwolle kon vestigen, gingen er heel wat jaartjes aan deze complexe studie vooraf. Maar…dan heb je ook wat.

Klassieke homeopathie is een geweldige breed-spectrum therapie welke enkele eeuwen geleden is ontwikkeld door homeopaat Samuel Hahnemann.

Hij ontdekte dat je klachten kon genezen met verdunningen van planten. Opmerkelijk was wel, dat diezelfde planten in geconcentreerde vorm toegediend, deze klachten juist ook konden oproepen.

Hahnemann noemde dit het “similium principe”. Later zouden er niet alleen planten worden gebruikt, maar ook mineralen, metalen en dierlijke producten.

Wellicht een wat opmerkelijk voorbeeld van dit similium principe:  Stel dat je in je korte broek door een brandnetelveld loopt en daarna tot aan je knieën onder de uitslag zit. Een bezoek aan de homeopaat zal dan waarschijnlijk tot gevolg hebben, dat deze je met een homeopatische verdunning van brandnetel behandelt.

 

Bereiding Klassieke Homeopathie

Overigens komt er bij de bereiding van een homeopatisch middel, behalve verdunnen, ook nog een andere techniek om de hoek kijken. We noemen deze techniek “dynamiseren”. Dynamiseren is een speciale manier van het schudden van de verdunning, waardoor de werking ervan wordt versterkt.

De bereiding van een homeopatisch middel kan in verschillende verdunningen.
Hieronder wordt aangegeven hoe decimale (D-potentie) verdunningen worden gemaakt.

Een D1-potentie is  1/10 van de oertinctuur van een plant die 10 x wordt geschud. Een D2 is 1/10 van een D1 en wordt eveneens 10 keer geschud. Zo gaat het door naar verdunningen tot D200 en zelfs tot D 1000. Na iedere verdunning wordt het middel gedynamiseerd.
Handmatig is de bereidingswijze van hoog verdunde homeopatische middelen nagenoeg ondoenlijk. Gelukkig is er apparatuur uitgevonden die deze handenarbeid over kan nemen.

Er bestaan ook nog C- potenties met 1/100 verdunningen, Lm-potenties met 1/50000 verdunningen en Cm-potenties met 1/100000 verdunningen.

Waar gaat dit nog over zou je kunnen denken. Kan dat nog werken? Zeker, want ondanks deze sterke verdunningen blijft er op het residu een zogenaamde energetische blauwdruk achter die genezende vermogens bevat.

Klassieke homeopathie t.o.v. complex homeopathie

Bij klassieke homeopathie geeft een homeopaat u slechts enkele korreltjes van een plant, mineraal of een dierlijk product.
Als een middel niet aanslaat, maar toch passend lijkt, wordt het meestal nog eens herhaald.
Vaak heeft het dan wel resultaat.

Bij complex homeopathie werken binnen 1 preparaat meerdere homeopatische middelen samen op hetzelfde thema.
In mijn beleving kan je met beide vormen uitstekende resultaten behalen.

Bijzondere vormen van homeopathie

Homeopatische middelen kunnen ook worden bereid uit ziekteverwekkers, entstoffen (vaccinaties) en zware metalen.
Deze middelen noemen we nosoden.  Ze geven een resonantie (trilling) af, waardoor de ziekteverwekkers afsterven en residuen van vaccins en zware metalen worden uitgedreven.
Er zijn gespecialiseerde bedrijven die in staat zijn om van deze belastingen homeopatische bereidingen van te maken. Bijvoorbeeld de firma “Heel”.

Dat bacteriën, parasieten, virussen en schimmels zorgen voor zeer uiteenlopende klachten weten de meesten wel. Echter leveren vaccinaties net als zware metalen, zoals lood en kwik, ook enorme belastingen op voor ons lichaam. Door intensivering van het rijksvaccinatie programma de laatste decennia, zijn ook de bijwerkingen daarvan enorm toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan allergieën.

Zware metalen zoals lood en kwik werden vroeger gebruikt in amalgaam-legeringen, die de tandarts gebruikte om gaatjes te vullen.

Zowel de vaccinaties als het amalgaam blijken zeer schadelijke gevolgen te hebben voor ons zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Een homeopaat werkt op meerdere niveaus

Een ziektebeeld bestaat doorgaans uit meerdere symptomen die van fysieke, emotionele- en mentale aard kunnen zijn.
Indien een homeopaat het goede middel kiest werkt dat op alle 3 de niveaus tegelijk.
En dat is wat deze therapievorm holistisch maakt. Dat wil zeggen dat de aandoening zo oorzakelijk mogelijk wordt aangepakt. Dus niet alleen de zere rug behandelen, maar ook kijken of er wellicht emotionele spanningen zijn die de rugpijn veroorzaken.

Ziekte kan gelaagd zijn

Fysieke aandoeningen kunnen “gelaagd” in het lichaam aanwezig zijn, waardoor er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om deze op te kunnen heffen.

Bijvoorbeeld: Een kind met eczeem wordt veelvuldig ingesmeerd met een zalf met daarin corticosteroïden. Deze staan ook wel bekend als hormoonzalf.
De afvalstoffen die zich tot voor kort nog via de huid een weg naar buiten konden banen, worden door deze corticosteroïden als het ware geblokkeerd.
Dit wordt vaak nog versterkt door de aanwezigheid van paraffine en vaseline. Deze aardoliederivaten sluiten de huid af, waardoor deze niet meer kan ademen.
De afvalstoffen worden daardoor als het ware dieper in het lichaam gedrukt en zullen andere uitscheidingsorganen extra gaan belasten. Dat zijn nogal eens de longen wat benauwdheid tot gevolg kan hebben.

Bij een 1e homeopathische behandeling kan het zijn, dat daardoor de benauwdheid verdwijnt en het eczeem weer terug komt. De 2e laag is dan namelijk afgebouwd en de 1e laag wordt weer zichtbaar.
Daarna kan met een 2e behandeling het eczeem effectief worden aangepakt.

Als homeopaat / natuurgeneeskundige pas ik klassieke homeopathie in mijn praktijk in Zwolle bij vrijwel iedere behandeling toe. Klassieke homeopathie laat zich ook goed combineren met andere behandelingen, zoals bioresonantie, bachbloesems, aromatherapie en edelsteen-therapie.

 

 

 

 

 

 

 

 

partnerlinks:

https://www.homeopaat-info.nl/

https://homeopathie.eigenoverzicht.nl

https://homeopathie.startjenu.nl

https://homeopathie.b9.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.