fytotherapie, kruidengeneeskundeFytotherapie is hetzelfde als kruidengeneeskunde.
Het gebruik van kruiden is al zo oud als de mensheid zelf.

Vroeger maakte men veel gebruik van verse kruiden, ze waren in de strijd tegen ziekte het belangrijkste medicijn. Tegenwoordig maakt men hier, zeker in geïndustrialiseerde landen, steeds minder gebruik van.

Farmaceutische bedrijven produceren en verkopen vele synthetische lichaamsvreemde stoffen, die in pillen, poeders en capsules als medicijn verkrijgbaar zijn. Ze kunnen werkzaam zijn op een bepaalde aandoening, maar hebben doorgaans zoveel negatieve bijwerkingen dat de medicatie op de langere termijn vaak zeer ondermijnend wordt.

Niet zelden tref ik mensen in mijn praktijk met meer dan 7 medicaties voor dagelijkse inname. Ze voelen zich daardoor vaak met de dag zieker worden. Dat heeft niets meer met geneeskunde uit te staan, maar eerder met de snelle wereld van het geld en de ondeskundigheid van de voorschrijver.

Planten, zeker indien vers geplukt bevatten nog erg veel levenskrachtenergie. Dat geldt voor kruiden, maar ook voor groente en fruit. Hoe verser hoe beter. Het liefst zo van het land of van de boom.

In de fytotherapie wordt veel gewerkt met verse kruiden, drogerijen (thee) en tincturen van planten. Ze zijn een geweldige ondersteuning bij lichte, matige en zware aandoeningen en zijn niet zelden afdoende om de klacht te doen verdwijnen.

Goede complementaire therapieën: klassieke homeopathie, Bachbloesems en Aromatherapie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.