dieetadviezenOver voeding heeft iedereen wel een mening. Er zijn goeroes met dieetadviezen, doch over een aantal zaken zijn we het wel eens.
Zo wordt er overgeconsumeerd. Er is een gezegde dat luidt: “van een derde van wat we eten leven we en van de rest leeft de dokter. En dat er veel mensen ziek zijn is een feit.

Uit vele onderzoeken is gebleken dat ook de kwaliteit van onze voeding sterk is terug gelopen. Als je rond kijkt op de groenteafdeling in de supermarkt, zou je dat niet denken.
Overbemesting en pesticiden zorgen voor een snel groeiend en uiterlijk gaaf produkt, dat onder de juiste verlichting je glimmend ligt aan te kijken. Echter schijn bedriegt.
Om een voorbeeld te noemen: bananen kunnen in koelcellen wel 3 jaar worden goedgehouden door er een gas in te spuiten wat verdere rijping voorkomt. Als de vraag weer toe neemt bestaat er een gas dat de rijping weer op gang brengt. Om bederf tegen te gaan worden veel produkten ook nog eens doorstraald.
De resultaten van ons geknoei met voedsel worden steeds zichtbaarder. Denk bv. aan varkenspest, gekke koeienziekte, dioxinekippen e.d.
Denk ook aan de inmiddels 5500 verschillende additieven in ons voedsel, w.o. bijvoorbeeld kleurstoffen, kunstmatige aroma’s, aspartaamse suikervervangers, stabilisatoren, glansmiddelen, antischuimmiddelen e.d. Alles uit het scheikundelokaal.
Meestal geen probleem als je dat incidenteel binnen krijgt, maar te veel geeft stapeling en daardoor zeker klachten. Met name het auto-immuunsysteem krijgt het zwaar te verduren.

Ook is ons consumptiegedrag sterk veranderd. We eten veel gemaksvoedsel uit potten, blikken en diepvries. Daar zit over het algemeen weinig waardevols meer in. Met een beetje pech wordt het ook nog eens opgewarmd in de vernietigende energie van de magnetron, waarin het voedsel van zijn laatste beetje levenskrachtenergie wordt ontdaan.
Met name pubers verwisselen hun boterhammen op school nogal eens voor candybars en slikken deze weg met een light-produkt waarbij de suiker is vervangen door aspartaam wat in de lijst van additieven onbetwist op de 1e plaats staat van meest giftige toevoegingen.

dieetadviezenVerder eten we niet meer met de seizoenen mee en eten we veel groente en fruit van andere continenten. Het hele jaar door zijn sla, tomaten, aardbeien en kiwi’s en meloenen te krijgen.
Om sla even als voorbeeld te nemen, is een verfrissende en verkoelende groente en past daardoor niet echt bij winterse kost.

In mijn praktijk constateer ik steeds meer intoleranties en allergieën voor allerlei voedingsmiddelen, die kunnen leiden tot zeer uiteenlopende klachten, zoals o.a. darm-, huid-, en luchtwegklachten alsmede chronische vermoeidheid, hoofdpijn en spier- en gewrichtsklachten.
Deze intoleranties en allergieën tracht ik zoveel mogelijk op te sporen en deze moeten dan ook lange tijd worden vermeden.
Verder geef ik mensen dieetadviezen die overeenkomen met hun klachten.
Een bekend motto dat ik onderschrijf luidt: “laat voeding uw medicijn zijn”.

Een beetje een zijspoor wellicht, maar ook via ons grootste orgaan, de huid, worden dagelijks vele stoffen tot ons genomen. Via make-up en cosmetica krijgen, met name de vrouwen, vele synthetische componenten in hun lichaam, die ook weer allergische reacties kunnen oproepen. Mijn dieetadvies hierin is om zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke cosmetica met organische verbindingen. In plaats van belastend zijn deze juist heilzaam voor uw lichaam. Kijk bv. eens op gezondecosmetica.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.