complex homeopathie Complex homeopathie is een vorm van homeopathie, waarbij meerdere homeopatische verdunningen binnen 1 medicament zijn verenigd. Dit in tegenstelling tot klassieke homeopathie, waarbij slechts wordt uitgegaan van de verdunning van 1 stof.

Compex homeopathie wordt doorgaans toegepast in lagere potenties. Het meest voorkomend zijn D2 D3, D4, D6 , D12 en D30

Deze middelen werken dan samen op hetzelfde thema. Cliënten die bijvoorbeeld last hebben van hoge bloeddruk zouden een middel kunnen krijgen met daarin bijvoorbeeld het Lelietje van Dalen, maar ook de Meidoorn. Beiden zijn inzetbaar voor dit probleem.

Complex homeopathie en ontgifting

Complexhomeopathie wordt veel gebruikt voor ontgifting van de nieren, de lever, de darmen en de lymfe. Ook voor de innerlijke rust en een goede slaap zijn er vele combinaties op de markt.

De effecten van de lagere potenties zijn voornamelijk fysiek . Ze werken minder snel, maar ook minder heftig dan hogere potenties. Hierdoor worden afbraakproducten in het lichaam op een geleidelijke afgevoerd.Dat kan een voordeel zijn bij gevoelige mensen.

Bij klassieke homeopathie ontstaat kort na inname nog wel eens een stevige reactie, die vaak gepaard kan gaan met sypmtomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, herstelpijn  en plotselinge verandering van de consistentie van de ontlasting. Ook op emotioneel gebied kunnen er bij klassieke homeopathie soms heftige reacties zijn.

Complex homeopathie laat zich goed combineren met Celzouten en Aromatherapie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.