Bachbloesems Bachbloesemtherapie Bachbloesems zijn frequentiemiddelen die met name afkomstig zijn van de bloesems van planten. Ze hebben een balancerende werking op onze emoties.

Bachbloesemtherapie werd uitgevonden door Dr. Edward Bach (1886-1936), een spirituele arts die zich ook bezig hield met klassieke homeopathie.

Dr. Bach was van mening dat de oorzaak van ziekte veelal was te vinden in een emotionele, mentale of spirituele disbalans.

Tijdens een van zijn vele meditatieve wandelingen in de natuur zag hij op planten dauwdruppels liggen en vroeg zich af of deze druppels eveneens de vibraties van de plant zouden bevatten.

Hij ging hiermee experimenteren en ontdekte, mede door zijn sterke intuïtieve gaven, op welke gemoedstoestand bepaalde planten werkzaam waren.
Na met honderden planten te hebben geëxperimenteerd ontwikkelde Dr. Bach in totaal 38 verschillende remedies.

Bereiding Bachbloesems

Omdat het verzamelen van dauwdruppels veel te arbeidsintensief was ontwikkelde hij een efficiëntere methode.
Op zonovergoten dagen nam hij enkele takjes van bloesems en legde deze gedurende 4 uur in een glazen schaal die gevuld was met zuiver bronwater. Het bleek dat ook op deze manier de vibraties konden worden verkregen.

Later ontwikkelde hij ook de kookmethode waarbij takjes en bloesems werden uitgekookt in zuiver bronwater en het aftreksel eveneens de heilzame vibraties bevatte.

Ter conservering van de Bachbloesemremedies zou later alcohol zijn toegevoegd (Brandy)

Werking 

In mijn praktijk in Zwolle werk ik veel met Bachbloesems.

Ze werken fantastisch bij zowel mens als dier. Ze zijn in staat, mits goed gekozen, mensen uit diepe emotionele dalen te trekken. Men krijgt het gevoel weer met de wereld te zijn verbonden en is weer in staat om het leven zelf te sturen i.p.v. gestuurd te worden.

Er ontstaan ook vaak nieuwe inzichten,waardoor de oorzaken van de aanvankelijke problemen beter kunnen worden aangepakt.

Enkele gemoedstoestanden waarop Bachbloesems werkzaam zijn: negativiteit, nervositeit, angst, boosheid, onzekerheid, kwetsbaarheid, verdriet, paniek, depressie, gejaagdheid, schuldgevoel en uitzichtloosheid.

Het kan zijn dat er gelijktijdig meerdere Bachbloesems bij u passen, doordat er ook meerdere emoties spelen . In dat geval wordt er van iedere bloesem een aantal druppels in een pipetflesje gedaan. Deze combinatie krijgt u vervolgens mee naar huis.

In de meeste gevallen wordt reeds na enkele dagen meer innerlijke rust en evenwicht ervaren

Bachbloesemtherapie laat zich goed combineren met klassieke homeopathie, edelsteentherapie , aromatherapie

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.