AromatherapieAromatherapie is geweldig.

Door de bijzondere eigenschappen van basisoliën zoals amandelolie en avocado-olie te combineren met etherische oliën zoals Lavendel, Marjolein, Kruizemunt, Roos en vele anderen, kunnen met aromatherapie prachtige gezondheidsresultaten worden bereikt.

Dat geldt overigens niet alleen voor de buitenzijde van ons lichaam, maar ook voor onze binnenzijde ( bv. organen, bloedvaten, lymfevaten en zenuwstelsel ) en zelfs voor onze psyche.

Aromatherapie cosmetisch

Cosmetisch gezien werd er door de eeuwen heen altijd dankbaar gebruik gemaakt van de vele positieve eigenschappen van plantenoliën. Niet alleen voor een gave en zachte huid, maar ook voor specifieke huidklachten zoals eczeem, psoriasis, acne e.d.

En ook vandaag de dag vind je moeder natuur terug in nagenoeg de meeste cremepotjes. Helaas wordt daarbij ook steeds meer gebruik gemaakt van synthetische, lichaamsvreemde stoffen. Deze zijn weliswaar goedkoper, maar niet zelden ook een ramp voor uw huid.

Uit onderzoek is gebleken dat etherische oliën een hoog transdermaal ( huiddoordringend ) vermogen bezitten en reeds binnen een uur traceerbaar kunnen zijn in de urine. Dat betekent dat het aanbrengen van een creme of een olie op de huid ook positieve effecten kan hebben op het inwendige lichaam.

Aromatherapie en het inwendige lichaam

Deze positieve effecten worden veroorzaakt door uiteenlopende eigenschappen, welke kunnen verschillen per olie. Voorbeelden daarvan zijn: vochtdrijvend, zenuwkalmerend, ontstekingremmend, krampstillend, pijnstillend, vaatverwijdend, hartsterkend, slijmoplossend, ontgiftend, verwarmend, verkoelend, spijsvertering bevorderend, hydraterend, regenererend en harmoniserend.

Een hele bijzondere eigenschap van etherische oliën is het vermogen om bacteriën, virussen, schimmels en parasieten te kunnen elimineren. Dit is vooral gunstig voor onze darmen en lever die nogal eens worden bevolkt door microörganismen die het lichaam ernstig kunnen ontregelen.

Aromatherapie voor geestelijk welzijn

Aromatherapie beïnvloedt ook ons geestelijke welzijn en werkt in op o.a. stress, trauma’s, verdriet, boosheid, angst en onzekerheid. Dit komt doordat er na het aanbrengen van de etherische oliën harmonische trillingen in de aura ontstaan, welke doorwerken in onze emotionele belevingen. En wanneer onze emoties beter in balans komen, komt ons fysieke lichaam ook beter in balans.

Voor aromatherapie binnen de praktijk wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 100% natuurzuivere etherische oliën .
Om deze te kunnen aanbrengen op de huid worden ze toegevoegd aan een eveneens natuurzuivere basiscrème of basisolie.

Voor het verkrijgen van een effectieve samenstelling van de creme of olie, wordt met behulp van een biotensor exact uitgetest welke combinatie van etherische oliën het beste bij u aansluit. Dus aromatherapie op maat.

De crème of olie dient dagelijks te worden aangebracht waar het nodig is.

Aromatherapie laat zich ook prima combineren met andere therapieën zoals klassieke homeopathie, Bachbloesemtherapie, celzouten en edelsteentherapie

Aromatherapie Zwolle / AlmeloNatuurlijke cosmeticalijn

Door de goede resultaten met aromatherapie ben ik enorm enthousiast geraakt over deze therapievorm. Het heeft er zelfs toe geleid dat ik ben gestart met het samenstellen van een eigen natuurlijke cosmeticalijn. Deze is te vinden op:  http://www.gezondecosmetica.nl

De produkten van deze lijn hebben een volledig natuurzuivere samenstelling en voldoen aan de zogenaamde BDIH-norm, welke toepassing van synthetische grondstoffen uitsluit.
De grondstoffen, de eindproducten alsmede het productieproces zijn volledig dierproefvrij 

Ondersteun een juiste lifestyle met het goede der aarde.