Aromatherapie is geweldig.

Door de bijzondere eigenschappen van basisoliën zoals amandelolie en avocado-olie te combineren met etherische oliën zoals Lavendel, Marjolein, Kruizemunt, Roos en vele anderen, kunnen met aromatherapie prachtige gezondheidsresultaten worden bereikt.

Dat geldt overigens niet alleen voor de buitenzijde van ons lichaam, maar ook voor onze binnenzijde ( bv. organen, bloedvaten, lymfevaten en zenuwstelsel ) en zelfs voor onze psyche.

Aromatherapie cosmetisch

Cosmetisch gezien werd er door de eeuwen heen altijd dankbaar gebruik gemaakt van de vele positieve eigenschappen van plantenoliën. Niet alleen voor een gave en zachte huid, maar ook voor specifieke huidklachten zoals eczeem, psoriasis, acne e.d.

En ook vandaag de dag vind je moeder natuur terug in nagenoeg de meeste cremepotjes. Helaas wordt daarbij ook steeds meer gebruik gemaakt van synthetische, lichaamsvreemde stoffen. Deze zijn weliswaar goedkoper, maar niet zelden ook een ramp voor uw huid.

Uit onderzoek is gebleken dat etherische oliën een hoog transdermaal ( huiddoordringend ) vermogen bezitten en reeds binnen een uur traceerbaar kunnen zijn in de urine. Dat betekent dat het aanbrengen van een crème of een olie op de huid ook effecten kan hebben op het inwendige lichaam. 

Aromatherapie en het inwendige lichaam

Etherische oliën hebben doorgaans vele positieve eigenschappen voor het inwendige lichaam. Voorbeelden van hun werking zijn: vochtdrijvend, zenuwkalmerend, ontstekingremmend, krampstillend, pijnstillend, vaatverwijdend, hartsterkend, slijmoplossend, ontgiftend, verwarmend, verkoelend, spijsvertering bevorderend, hydraterend, regenererend en harmoniserend.

Ook een bijzondere eigenschap van etherische oliën is, dat zij het  het vermogen hebben om bacteriën, virussen, schimmels en parasieten te kunnen elimineren. Dit is vooral gunstig voor onze darmen en lever die nogal eens worden bevolkt door microörganismen die het lichaam ernstig kunnen ontregelen.

Aromatherapie voor geestelijk welzijn

Aromatherapie beïnvloedt ook ons geestelijke welzijn en werkt in op o.a. stress, trauma’s, verdriet, boosheid, angst en onzekerheid. Dit komt doordat er na het aanbrengen van de etherische oliën harmonische trillingen in de aura ontstaan, welke doorwerken in onze emotionele belevingen. En wanneer onze emoties beter in balans komen, komt ons fysieke lichaam ook beter in balans.

Voor aromatherapie binnen de praktijk wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 100% natuurzuivere etherische oliën .
Om deze te kunnen aanbrengen op de huid worden ze toegevoegd aan een eveneens natuurzuivere basiscrème of basisolie.

Voor het verkrijgen van een effectieve samenstelling van de creme of olie, wordt met behulp van een biotensor exact uitgetest welke combinatie van etherische oliën het beste bij u aansluit. Dus aromatherapie op maat.

De crème of olie dient dagelijks te worden aangebracht waar het nodig is.

Aromatherapie laat zich ook prima combineren met andere therapieën zoals klassieke homeopathie, Bachbloesemtherapie, celzouten en edelsteentherapie

 

Personal Cream

Door de goede resultaten met aromatherapie heb ik er aardigheid in gevonden om dit ook in een chique vorm op de markt te brengen. Daarbij wordt een mooie dispenser voorzien van een etiket met uw eigen naam op het etiket. Meer weten kijk dan even op de website Personal-cream.com
Een echte gadget!:)

 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.