Uit: Homeopaat Zwolle / Almelo beschrijft de Homeopathie
 

Homeopathie als ideale therapie?

 

Sinds 1997 ben ik (Bert van Doorn) gevestigd als homeopaat met praktijklocaties in Zwolle en Almelo. Aanvankelijk alleen in Zwolle en vanaf 2008 ook in Almelo.

Tot op de dag van vandaag vind ik het een wonder wat je met homeopathie allemaal kunt bereiken. Het is echt een breedspectrum therapie.

Daar waar je regulier gezien met dozen vol met pillen naar huis wordt gestuurd, bedient een homeopaat zich slechts van een paar   korreltjes of een oplossing daarvan.

Klassieke homeopathie | Homeopaat Zwolle | Almelo

Klassieke homeopathie

In tegenstelling tot reguliere medicaties is het gebruik van homeopathie ook kortstondig. Soms behoeft een homeopatisch middel maar 1 keer te worden ingenomen en soms enkele weken. De inname van reguliere medicaties variëren meestal van enkele maanden tot levenslang.

Ook blijkt homeopathie klachten tot in de essentie op te kunnen lossen (genezing), terwijl de reikwijdte van reguliere medicijnen doorgaans niet verder komt dan het bestrijden van de ziekteverschijnselen.

Bovendien kennen homeopatische middelen niet tot nauwelijks bijwerkingen.

Een ideale therapie die echter bij de zowel de wetenschap als gebruiker dikwijls vragen oproept.

 

Homeopathie en ongeloof

 

Als homeopaat krijg ik regelmatig de vraag hoe het in vredesnaam mogelijk is dat een paar korreltjes tot herstel van veelal diepgaande klachten kan leiden.

Zeker in het licht van de eindeloze verdunningen die in de homeopathie worden gebruikt. Verdunningen die zo ver gaan dat er van de oorspronkelijke stof moleculair gezien niets meer aanwezig is.

Dit gebeurt wanneer een stof vaker dan 23 keer wordt verdund door er steeds 1/10 deel van te nemen. Dit noemen we wel het getal van Avocadro.

Waaraan ontleent de homeopathie dan haar werking?

 

Tot aan het getal van Avocadro is er nog sprake van een inhoudelijke stof die door het lichaam kan worden opgenomen. Daarna berust de werking op een energetisch principe.

Er blijft namelijk wel een energetische blauwdruk achter die niet meer tastbaar is maar wel voelbaar. Interessant is hieromtrent het klinische onderzoek dat is verricht door de Japanse natuurkundige Emoto, die het geheugen van water beschrijft. Het beschrijft hoe water energetische informatie kan vasthouden.

Homeopathie werkt ook volgens het door Samuel Hahnemann ontdekte similiaprincipe. De klacht wordt hierbij opgeheven door de stof die in zijn pure vorm juist deze klacht zou kunnen oproepen. Zo wordt bijvoorbeeld een brandneteluitslag behandeld met een verdunning van brandnetel.

Door een middel te geven dat gelijkenis vertoont met de aandoening wordt er in het lichaam een oerkracht opgeroepen  tot een punt waarbij zij sterker wordt dan de aandoening zelf. Deze zal hierdoor verdwijnen.

 

Homeopaat Zwolle / Almelo beschrijft de Homeopathie

Samuel Hahnemann

Effecten van klassieke homeopathie

 

Ondanks de overtuigingskracht die je soms nodig hebt om te vertellen dat homeopathie een effectieve therapie is, kan ik voor het vak blijvende motivatie opbrengen. Door de positieve resultaten die je boekt  bij zowel babies als bij volwassenen wordt je als homeopaat steeds gestimuleerd om verder te gaan.

In de loop der jaren heb ik voor zeer uiteenlopende klachten duizenden korrels en oplossingen aan cliënten meegegeven.

Daarbij liepen de aandoeningen sterk uiteen. Veel voorkomende klachten zijn moeheid, allergie, hoofdpijn, depressiviteit en spier- en gewrichtsklachten. Ook zeer ernstige aandoeningen zoals kanker en aids zijn voorbij gekomen.

Mijn ervaring als homeopaat  is dat naar schatting in 80% van de klachten verbetering of genezing is te bewerkstelligen door het toepassen van homeopathie. Uiteraard is niet alles hiermee op te lossen.

Soms is dat een frustratie. Je haalt voor je gevoel het onderste uit de kan en toch kom je dan niet verder. Dan moet ik wel eens denken aan de gevleugelde uitspraak dat er ook geen koks zijn die naar alle monden kunnen koken.

Behalve dat ik mij bezig hou met homeopathie, maak ik ook gebruik van bioresonantie therapie, celzouten, Bachbloesems en aromatherapie.

 

Homeopaat Bert van Doorn

Bert van Doorn

(homeopaat en natuurgeneeskundige)

 

Uit: Homeopaat Zwolle / Almelo beschrijft de Homeopathie